Aşırı YorgunlukGünümüzün yoğun yaşam temposu, birçok kişinin sürekli yorgun ve bitkin hissetmesine yol açmaktadır. Aşırı yorgunluk, bireylerin yaşam biçimleri ile doğrudan ilişkilidir. Kimi zaman, kendine yeterince özen göstermeyen kişiler zamanla aşırı yorgunluk yaşamaya ve iş yaparken isteksizleşmeye başlar. Bu durum depresyon gibi ciddi sorunlarla sonuçlanabilir. Ayrıca, yoğun iş yükü ve büyük sorumluluklar altında çalışan bireyler de bir süre sonra bitkin düşebilirler. Aşırı Yorgunluğun NedenleriAşırı yorgunluk, beraberinde başka sorunlar ve rahatsızlıklar getirebilecek bir durumdur. Kişi, bu durumu hissetmeye başladığı anda kendine özen göstermeli ve gerekli önlemleri almalıdır. Büyük problemlerin oluşmasını engellemek için sorunun kaynağını bilmek ve buna yönelik adımlar atmak önemlidir. Aynı zamanda, aşırı yorgunluk; sürekli çalışma, psikolojik sorunlar, düzensiz uyku ve sağlıksız bir yaşam tarzı sonucunda da ortaya çıkabilir. Aşırı Yorgunluğun Nedenleri Nelerdir?
Aşırı Yorgunluk İçin Neler Yapılmalıdır?1. Kişi ilk olarak yorgunluğun neden kaynaklandığını bilmelidir. Neden sürekli kendini yorgun hissettiğini anladığında, gerekli önlemleri almalı ve bu durumu tetikleyen faaliyetleri durdurmalıdır. 2. Yoğun iş temposuna bağlı aşırı yorgunluk durumunda, kısa izinler alarak evde veya huzurlu ortamlarda dinlenmek faydalı olacaktır. Kişi, bu yorgunluğun sonucunda sağlık sorunları veya depresyon yaşamadan önlem almalıdır. 3. Düzenli ve dengeli uyku büyük önem taşır. Yeterli uyku alamayan vücut aşırı yorgun ve bitkin hisseder. Halsizlik ve gün içi yetersizlik gibi sorunlar ortaya çıkar. Erken kalkan bireyler için, akşamları geç yatmamak ve benzer saatlerde uyumak önemlidir. 4. Dengeli ve düzenli beslenme esastır. Bağışıklık sistemi güçlü tutulmalı ve lif bakımından zengin besinlere ağırlık verilmelidir. Yeterli besin alamayan vücut, bağışıklık sistemi zayıfladığı için zamanla halsizlik ve aşırı yorgunluk yaşamaya başlar. 5. Strese uzun süre maruz kalmamak gerekir. Mümkün olduğu kadar sakin ve huzurlu ortamlarda zaman geçirerek ruh ve bedenin dinlenmesi sağlanmalıdır. 6. Normal yaşamı boyunca sürekli aşırı yorgunluk hisseden bir birey, mutlaka bir kan tetkiki yaptırarak hemoglobin değerini öğrenmelidir. Demir eksikliği veya hemoglobin düşüklüğü gibi durumlar, kişinin sürekli aşırı yorgun, halsiz ve bitkin hissetmesine neden olabilir. Gerekli ilaç tedavisi ile bu durumda iyileşme sağlanabilir. |
İş temposu nedeniyle bedensel ve zihinsel olarak aşırı yorgunluk yaşıyorum. Günlük ortalama 10 saat ayaktayım ve yönetmem gereken önemli bir proses var. Tatile çıkma fırsatım yok. Kendimi aşırı yıpratmamak için ne yapmalıyım?
Cevap yazMeehabalar, iş yoğunluğunuzu başkaları ile paylaşmakcve görevlendirmek, her işe kendiniz yetişmek yerine daha doğru ve sağlıklı olacaktır. Bakınız iş yoğunluğundan tatile bile çıkanıyorsunuz ve stresin içindesiniz. Gün içerisinde bitki çayları tüketmenizde sizi rahatlatacaktır. Sağlıklı günler dilerim.
Merhaba, yıpranmamak için stresli durumlardan eliniz geldikçe uzak durmanız gerekmektedir. Stres kişinin psikolojik olarak sıkılmasına etken olan en büyük nedendir. Bunun yanında sosyal aktivitelerinizi arttırmanız da önemli faydalara neden olacaktır. İş yoğunluğu nedeni ile sosyal hayatınızın olması, kafanızın dinlenmesine neden olacaktır. İş saatlerinde molalarda bitki çayları ile rahatlayabilirsiniz.