Devamlı Halsizlik ve Yorgunluk Nedenleri
20 Temmuz 2024

Devamlı Halsizlik ve Yorgunluk Nedenleri

Devamlı Halsizlik ve Yorgunluk

Yoğun çalışma temposu, hem fiziksel hem de zihinsel yorgunluğa neden olabilir. Eğer sürekli bir halsizlik ve yorgunluk hissediyorsanız, bu durum dinlenme ihtiyacınızın olduğunu gösterebilir. Bu belirtiler günümüzde hemen herkeste görülebilir. Hangi işte çalışırsanız çalışın, ister masa başında ister inşaat işçiliğinde, hem fiziki hem de zihinsel yorgunluk yaşanabilir.

Yorgunluk ve Halsizliğin Nedenleri

Genellikle dinlenme kurallarına uyulduğu sürece sürekli halsizlik ve yorgunluk oluşmaz. Ancak iyi dinlenmenize rağmen halsizlik ve yorgunluk devam ediyorsa, durumun tespiti için kendi kendinizi test etmeniz gerekebilir.

Sürekli Yorgunluk ve Halsizliği Tespit Etme

Bu durumu tespit etmek için aşağıdaki soruları kendinize sormanız önemlidir:

  • Yorgunluk ve halsizlik aniden mi başladı?
  • Yaşam periyodunuzda önemli bir değişiklik olmadığı halde on beş gündür yorgun ve halsiz misiniz?
  • Günlük 8 saatlik uyku uyuduğunuz halde yorgunluk geçmiyor mu?
  • Mevsim değişikliği dönemi değilse?
  • Eklem yerlerinizde şişlik var mı?
  • Boğaz ağrınız var ve boğazınız dışa doğru kulak altından şişmiş mi?

Bu belirtiler, yorgunluk sendromuna yakalanmış olabileceğinizi veya iyi bir detoks programına ihtiyacınız olduğunu gösterebilir. Vücut bağışıklık sisteminin kendini yenilemesi için detoks önemli bir tedavidir. Bu semptomların bazıları görüldüğünde hemen bir dahiliye doktoruna başvurmanız gerekir.

Devamlı Halsizlik ve Yorgunluğa Ne İyi Gelir?

Özellikle sabahları uyandığınızda yorgun hissediyorsanız, dişlerinizi fırçaladıktan sonra bir bardak soğuk su için ve ardından spor yapın. Spor sonrası duş alın ve bir yeşil elma yiyin. Yeşil elma, enerjinizi artırarak yorgunluğunuzu giderebilir. Ayrıca, kendinizi yorgun hissettiğinizde muz yemek de yorgunluğunuzun geçmesine yardımcı olabilir.

Alkol ve sigara, kandaki enerji kaynağı olan C vitaminini yok ettiğinden bu alışkanlıklardan vazgeçilmesi gerekir. Aksi takdirde sürekli yorgunluk ve halsizlik devam edecektir.

Ginseng bitkisi çayı tüketmek ve ginseng ile ilgili ürünleri kullanmak genel güç üretimi bakımından oldukça etkilidir. Bununla birlikte, bal poleni, arı sütü veya propolis ve kuru yemiş tüketmek de halsizlik ve yorgunluğa iyi gelen besinlerdir.

Beslenmenize dikkat ettiğiniz halde geçmeyen yorgunluk ve halsizlik var ise kan değerlerinin ölçülmesi için hekiminize başvurmanız gerekir. Yapılacak tetkiklerde kan değerleri düşük ise kan yüklemesi ya da B12 vitamini desteği yapılarak durum düzeltilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Geçmeyen Yorgunluk Nedenleri?

Geçmeyen Yorgunluk Nedenleri?

Haber Bülteni

Güncel

Kolesterol Yorgunluk Yapar mı?

Kolesterol Yorgunluk Yapar mı?

Güncel

Yorgunluk Nasıl Geçer?

Yorgunluk Nasıl Geçer?

Güncel

Halsizlik Yorgunluk Belirtileri ve Tedavisi

Halsizlik Yorgunluk Belirtileri ve Tedavisi